Het schoonmaken van de waterverzadigde pekelbak is een van die dingen die we op een lichtere toon doen. Maar het is niet de bedoeling dat er meer belang aan wordt gegeven. Het beste van het reinigen van de pekelbak is dat deze geen regelmatig onderhoud of reiniging behoeft. Eén keer per jaar schoonmaken is meer dan genoeg.

Eén keer per jaar schoonmaken is goed. Maar u moet ook weten dat sommige verzachtende zoutpellets op de markt verdampingszoutpellets zijn. Deze onoplosbare zouten zijn in staat om een ​​sterke laag op het binnenoppervlak van de tank op te bouwen. In deze omstandigheden zal een keer per jaar schoonmaken niet voldoende zijn. In dit artikel zullen we de stappen uitvoeren voor het reinigen van de waterontharder-pekelbak.
Stap voor stap instructies

1. Het allerbelangrijkste is dat u de instructies van de fabrikant opvolgt om de tank in de bypass-modus te zetten. Door om te schakelen naar de bypass-modus zal het water de ontharder gedurende een bepaalde tijd omzeilen tijdens welke de reiniging kan worden uitgevoerd.

2. De pijpleidingen of de slangen die de waterverzachter en pekelbak met elkaar verbinden.

3. Het stortwater moet vóór het reinigen uit de tank worden verwijderd. (Zorg ervoor dat u ze niet op gras en planten giet). Ze hebben een hoog natriumgehalte dat niet goed is voor de planten.

4. Alle resterende zout moet uit de tank worden verwijderd.

5. Als u enorme zoutblokken tegenkomt die de zoutbruggen worden genoemd, gebruik dan warm water om ze los te maken, zodat het reinigingsproces eenvoudiger wordt. Als u ze als zodanig probeert te verwijderen, zijn er mogelijkheden dat de tank kan worden beschadigd.

6. Als er een pekelrooster is, trekt u het eruit. Een pekelrooster is een platform of een schermachtige structuur die op de bodem van de pekelbak aanwezig is. Er zijn ook tanks die geen pekelrooster hebben.

7. Voeg voor een goede reiniging een of twee eetlepels afwasmiddel toe om een ​​zeepachtig mengsel te creëren. Dit zal u helpen om het vuil gemakkelijker te verwijderen.

8. Giet het mengsel na het aanmaken in de bak en laat het een tot twee uur staan. Begin nu met het reinigen van de tank met een lange steelborstel. Na het reinigen van de tank verwijdert u het water uit de tank en spoelt u de tank schoon.

9. Nu moet je minimaal drie gallons schoon water gieten en een kwart kopje bleekmiddel toevoegen. Laat het vijftien minuten staan ​​en begin met schrobben in de tank.

10. Verwijder het bleekwater en spoel de tank af.

 
11. Nu is het schone proces voorbij en moet je de tank op de juiste manier plaatsen en dan de pijpleiding en de schoffels verbinden. Het belangrijkste is om de bypass-modus in te schakelen na het aansluiten.

12. Vul de tank met vijf liter water.

13. De laatste stap is om het waterontharderzout toe te voegen. U telt maximaal twee zakken van 50 lb. Het wordt aanbevolen om het zout niet tot het maximum te vullen. Laat aan de bovenkant een ruimte van minimaal zes centimeter vrij.

Volgens Science Waterverzachting is een methode om water gemakkelijker in gebruik te maken door de twee belangrijkste mineralen te verwijderen, Magnesium en Calcium zijn de meest voorkomende reden voor? Hard ‘water. Zacht water is over het algemeen eenvoudig te gebruiken bij taken zoals wassen. Dit komt omdat de meeste wasmiddelen goed in zacht water schuimen.

Er zijn een groot aantal voordelen van verzachtend water, waaronder zowel huishoudelijk als commercieel, maar dat zal ik doen markeer tien gezondheidsvoordelen van waterverzachters, volgens de wetenschap.

a) Verminder de opname van mineralen

Sommige mineralen zijn gunstig voor ons wanneer ze in de juiste verhoudingen worden genomen. Calcium is bijvoorbeeld goed voor het versterken van de botten en voor het behouden van een optimale zenuwreactie in het zenuwstelsel. Echter, te veel Calcium consumeren kan gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals nierstenen die zeer pijnlijk zijn en duur om te behandelen. Zacht water bevat minder calcium en kan dus, op de juiste manier geconsumeerd, helpen om het evenwicht te bewaren aanwezigheid in uw systeem.

 

b) Minder gebruik van zeep

Hard water heeft meer zeep nodig om goed te kunnen schuimen tijdens het wassen. Of het nu wordt gebruikt om haar of lichaam te wassen, hard water is inefficiënt gebleken en tamelijk schadelijk voor de huid. Zelfs als sommige van deze detergentia dat zouden doen schuim in hard water, het is onvermijdelijk dat een combinatie van chemicaliën in de reinigingsmiddelen en de twee mineralen een zou vormen ongewenst schuim dat gewoonlijk wordt aangeduid als “schuim”. Zacht water komt over het algemeen goed samen met het maken van zeep gemakkelijker schoon te maken tijdens het wassen.

c) Huidverzorging

Wanneer hard water wordt gebruikt om te baden, combineren de mineralen met anionen in zeep om een ​​film te produceren op de huid. Deze film kan de poriën van je huid verstoppen, wat leidt tot huidirritatie en de ontwikkeling van huiduitslag. Zacht water wast goed op je huid, waardoor ongewenste bijwerkingen zoals acne worden voorkomen.

d) Onderhoud van keukengerei

Gebruiksvoorwerpen in de keuken zijn voortdurend in contact met water. Hard water is niet effectief gebleken tijdens wassen en spoelen. Het laat zeepafzettingen achter als een dunne laag rond keukengerei zoals lepels en messen. Wanneer je gebruikt deze hulpmiddelen tijdens de maaltijd, je consumeert de combinatie van de zeepfilm en het harde water u blootstellen aan gezondheidsrisico’s.

e) Lagere energiekosten

Wanneer hard water wordt opgewarmd met behulp van apparaten zoals boilers, combineren de mineralen sneller tot
een opbouw die vasthoudt aan het oppervlak van de elektrische apparaten, wat leidt tot meer energieverbruik op deze huishoudelijke apparaten. Nutskosten brengen uw budget onder druk wat kan leiden tot verhoogde stressniveaus, een ernstige en veelvoorkomende gezondheidsproblemen bij volwassenen. Voordat u een waterverzachter aanschaft, moet rekening worden gehouden met de soorten die moeten worden gebruikt op basis van uw water, de onderhoudsperioden die vereist zijn bij het gebruik van bepaalde verzachters, sommige van deze verzachters zorgen voor een oplossing die verstopping kan veroorzaken.

Gelukkig lost het mengen van de hars dit probleem vaak op. Zachter worden van uw water is over het algemeen een relatief bewijs goedkope methode gezien de schade die hard water aan uw huishoudapparaat en gebruiksvoorwerpen berokkent. Het is dus een goede zet om dat harde water in je huis verzacht te krijgen.

Water ontspannend kaders zijn thuis of industriële apparaten die componenten van hard water evacueren, voor
bijvoorbeeld magnesium en calcium uit stromend water in het kader van uw leidingen. Er zijn verschillende soorten
milderende kaders zoals die die harde en delicate deeltjes verwisselen door het gebruik van natriumparels of
tandvlees. Verschillende kaders leiden het water om het calcium en magnesium van uw familie te scheiden
water voorraad. Weet u wat de tekenen zijn dat een ontharder niet goed werkt?

Welke Home Water Softeners voor u kunnen doen

Water ontspannend kader kan helpen om de slechte gevolgen van hard water in de pijpen van uw familie-eenheid te verminderen verminder slib van het belemmeren van uw trechters. Deze machines kunnen de onderhoudskosten van uw leidingen omlaag brengen en  verhindert u keer op keer van het kopen of repareren van apparaten zoals espressoapparaten en douches.


Deze weekmakers kunnen de manier verbeteren waarop uw wasmachines of vaatwassers werken en werken solide tegen was- en schaduwachtig glaswerk. Een paar mensen krijgen een droge huid en haar met hard water dat kan worden tegengegaan door gebruik te maken van een conditioneringsraamwerk in uw huis of badkamer.
Een ander ding dat deze apparaten kunnen doen is voorkomen dat hard water je blik, badkamertegels, bad bevlekt
kuipen en gootstenen. Harde deeltjes laten oranje of aardse ophoping achter die moeilijk te evacueren zijn zodra ze vlekken vertonen. Het zal neem veel schoonmaakwerk en uitzonderlijk solide gevaarlijke chemicaliën om ze te verwijderen.

Stap voor stap instructies om te detecteren of Home Water Softeners werken

Af en toe stoppen onze apparaten met werken of worden ze defect na een lange tijd. Op de weg kans dat u vermoedt dat uw conditioneringsraamwerk mogelijk kapot is of niet goed werkt, op dat moment wijs erop dat je eerst je raamwerk moet testen voordat je een nieuwe verzachter koopt. Het is ook denkbaar dat je raamwerk heeft eenvoudig kleine aanpassingen nodig.

Een manier om te controleren of uw waterontharder niet goed werkt, is door te kijken of u voldoende natrium hebt
sapkorrels in uw apparaat. Natriumparels wisselen harde deeltjes om met delicate en als je natriumparels
zijn verzadigd met harde componenten, kan het stoppen met het uitvoeren van zijn verantwoordelijkheid naar behoren. Misschien moet je voeg meer natrium toe aan uw machine of vervang ze door een frisse batch natriumsteekparels.

Je kunt ook je water niet-schurend of hardheid testen vanuit je keuken door een pot kraan te verwarmen
water gedurende ongeveer 15 tot 25 minuten. Geef het een kans om af te koelen op kamertemperatuur en controleer de basis van je pot voor witte gearceerde opbouw. In het geval dat de basis van uw pot is bedekt met witte fijne substantie, bij op dat punt betekent dit dat uw water niet voldoende kwetsbaar is. Het water dat werd geborreld kan ook bevatten witte deeltjes rondzweven.

 
In het geval dat u dezelfde soort witachtige opeenhoping of vlekken in uw vaatwasser ziet, dan is uw conditioneringskader werkt mogelijk niet productief. Controleer je bril en borden op witte vlekken en een schaduwachtig uiterlijk. Bij toeval zie je dat je douchekop of kranen zwak presteren watergewicht, op dat moment kunnen uw buizenapparaten worden gehinderd door calciumvoorraden.

Hard water voorkomt ook dat zeep en shampoo op een bewonderenswaardige manier worden ingepoten. Je zou een verandering in de douche moeten zien wanneer u zich wast of problemen ondervindt om het wasgoed schoon te maken als uw water hard is. Controleer je huid en haar op droogte en je wasgoed voor stevigheid. Zoek naar verkleuring op uw badkamertegels, gootsteen en badkuip. EEN geelachtige schaduw is de primaire aanwijzing van hardheid voordat ze donkerdere vlekken beginnen te verlaten.